Издателят Electronic Arts и студиото Criterion Games организираха първата пълна геймплей демонстрация на своята аркадна състезателна игра с отворен свят Need for Speed Unbound. 

Новият геймплей видеоклип на Need for Speed Unbound показва три минути състезание от типа Speed Race, което представлява спринт от точка до точка.

Разработчиците демонстрират туингован Mercedes 190 E, механика за залагания от трети страни за увеличаване на приходите в състезанието, система за сблъсъци с опоненти (Meetups) преди избора на състезание и действия в различни часове на деня.

Събитията в Need for Speed Unbound ще се развиват в измисления град Лейкшор, където играчите ще трябва да избягват полицаите и да участват в седмични квалификации, за да стигнат до главното улично състезание - Grand Race.

NFS Unbound ще бъде пусната на 2 декември за компютри в Steam, EA App и EGS, PS5, Xbox Series X и S. Играта претендира за "дълбока система за шофиране", "интелигентна симулация на физиката" и елементи на улично изкуство (които могат да бъдат изключени) във визуалния стил.