Геймърите отдавна мечтаят да видят Red Dead Redemption 2 на нови платформи, но порт за мобилни устройства вероятно не е бил в списъка им с желания. Въпреки това един ентусиаст успя да играе каубойския екшън на Rockstar Games на смартфон.

Ютуберът Серг Павлов реши да тества как ще се чувства технически усъвършенстваният уестърн от Rockstar Games на геймърския смартфон Red Magic 9 Pro от Nubia. Резултатите от теста бяха интересни.

Благодарение на Termux (емулатор на Linux) и Mobox (за стартиране на x86 приложения за Windows в Termux чрез пакетите Box64 и Wine) ентусиастът успя да играе RDR 2 на Red Magic 9 Pro. Блогърът публикува видеоклип с геймплей, който споделяме с вас.

Дори при минимални графични настройки при резолюция 540p (Red Magic 9 Pro поддържа 2480 × 1116) на смартфон с Android играта страда от слаба (под 15 кадъра в секунда) производителност, изчезващи текстури и графични артефакти.

Павлов признава, че играта върви "много зле" на Red Magic 9 Pro, но зрителите в коментарите са оптимисти: "Получихме телефонната версия на RDR 2 преди GTA VI". През последните два месеца блогърът е тествал десетки популярни игри на Red Magic 9 Pro, включително GTA IV, GTA V, Fallout 4, Kingdom Come: Deliverance и т.н.

Резултатите от тестовете му са обобщени в таблица - повечето от тестваните от него игри бяха неизползваеми, но проекти като GTA IV или Resident Evil 6 функционират без проблеми.