Според мнозина, Cyberpunk 2077 е една от най-интригуващите игри в историята. Въпреки многото проблеми, очакването на премиерата с месеци и куп други грешки, към заглавието има рекордно голям интерес. Вероятно именно той е накарал един от служителите на EA Dice да направи специално допълнение към друга много популярна игра - Grand Theft Auto 5. С него обстановката в нея става почти идентична с тази в Night City на Cyberpunk 2077.

Петри Левалати, както е името на служителя, е направил това в свободното си време, абсолютно без никакви финансови взаимоотношения с което е и да било студио. Благодарение на модовете GrandCyberPunk и Cyberpunk Peds, които се инсталират върху компютърната версия на играта, тя се преобразява графично.

След инсталирането на първия се променя картата на играта, така че да е подобна на тази в Cyberpunk 2077. С него се добавят и характерните неонови светлини, особени сгради и като цяло атмосферата от футуристичната игра. С втория мод пък в GTA 5 идват персонажите. Модовете добавят и четири превозни средства, вдъхновени от другата игра. Това са Quadra V-Tech, Delorean DMC-12 и Radiant VFF. Можете да добавите и мотора Sci-fi Hover Bike.

Желаещите да наподобят атмосферата още по-добре, могат да добавят и VisualV, Natural Vision Remastered, Visual Vanilla и Faith Connors Mirrors Edge, които се намират в сайта на програмиста и вече са споделени от много геймърски медии по света. За да работи всичко безпроблемно обаче, компютърът ви трябва да е доста мощен - не случайно и изискванията на Cyberpunk 2077 са толкова високи.

Целият процес по инсталиране и крайния резултат лесно можете да видите във видеото, което споделяме.