Официалната поява на една дълго чакана игра в лицето на Humankind е все още далеч. Въпреки това създателите ѝ от Amplitude Studios стартираха предварителни поръчки за нея, а с това публикуваха и системните изисквания за заглавието.

За него се разбра още по време на изложението Gamescom 2019. Играта ще се стреми да предложи нов подход към жанра, в който еталон е Цивилизация-та на Сид Майър. Играчите ще стартират от праисторически времена, ще преминат през всички ери, но само ако желаят. Спокойно развитието може да остане в първобитно състояние, а обществото ви да развие други елементи.

За момента могат да се поръчат две издания на играта - стандартно и Digital Deluxe. Второто носи освен самата игра, саундтрака на Humankind, специалния пакет Notre-Damme, два набора от аватари, pdf, изобразяващ Unit & Tech Tree технологичното дърво.

Всички направили предварителна поръчка на играта получават Boudicca Avatar Set и Player Profile Pre-Purchase Decoration пакетите, както и Player Profile Symbol Set. Humankind се издава от SEGA и излиза през април 2021 г. в Epic Games Store, Steam, Google Stadia и macOS.

Ето какви ще са и минималните ѝ системните изисквания: Win 7 64-bit, процесор Intel i5 4th / AMD FX-8300, 8GB RAM, 25 GB ROM, Direct X 11, NVIDIA GTX 770 / AMD R9 290.