Притежаваният от Tencent издател Level Infinite и разработчиците от китайското студио Locojoy обявиха глобалната дата за пускане на Tarisland, тяхната условна free-to-play фентъзи MMORPG игра в стила на World of Warcraft.

Tarisland беше обявена малко след спирането на World of Warcraft в Китай (въпреки че се очаква играта да се завърне в близко бъдеще) и оттогава премина през няколко затворени и отворени фази на бета тестване. Беше разкрито, че международното издание на Tarisland ще се състои на 21 юни тази година за компютри, Android и iOS. От опцията за предварителна регистрация (достъпна чрез официалния уебсайт) са се възползвали повече от 3 милиона души.

По повод на обявяването разработчиците на Tarisland представиха и кинематографичен трейлър на Дракона на отвращението (напомнящ Deathwing от WoW) - финалния бос на играта с непробиваеми люспи и размах на крилете около 200 метра.

Събитията в Tarisland ще се развиват на разкъсвания от войни фентъзи континент Тарис. Потребителите в ролята на благородни приключенци ще трябва да намерят съюзници и да спасят света от хаоса. Разработчиците обещават девет класа (с по две специализации), гъвкава система за таланти, предизвикателни рейдове с епични босове, огромен отворен свят и кросплей между всички целеви платформи.

Първият сезон на Tarisland ще включва пет подземия (всяко с три нива на трудност), осем рейдови боса за 10 играчи и множество PvE режими. От момента на стартирането се твърди, че ще има "подробна оптимизация" на компютри и други платформи.