Един от най-популярните автомобили симулатори, какъвто несъмнено е Forza Horizon, предлага достоверност в повечето отношения. Според автомобилни специалисти обаче, звуците в играта, особено в четвъртата ѝ версия, са далеч от съвършенството.

За тези взискателни геймъри Playground Games обявява, че в следващата версия на заглавието на този елемент е обърнато специално внимание. Forza Horizon 5 ще предлага 320 нови автомобилни записа. Те ще са изключително автентични, на 100% съвпадащи със звука, който колите издават по принцип.

Играта ще има специален Ray tracing и ще поддържа работа с цели 90 кадъра в секунда. Това на което геймърите ще обърнат внимание веднага, обаче е аудиото. След настройки по двигателя неговите звуци веднага ще се променят - отново с необходимата доза автентичност.

Още една важна подробност, която разработчиците разкриват е, че звуците на автомобила ще се променят динамично в зависимост от заобикалящата среда. Ще има разлика и в шума, издаван от самия трафик, в зависимост от това дали се намирате в град, подлез или някъде сред природата. Разработчиците показват и видео, в което демонстрират възможностите на новата игра.