Някои геймъри и копачи на криптовалута в САЩ започнаха да използват мощните персонални компютри, за да отопляват стаите си, да отглеждат домати и дори да поддържат температурата в кокошарниците, предава technews.bg.

В условията на пандемия много геймъри и копачи на криптовалута са получили предимство в студеното време. Колкото повече използват мощните си изчислителни машини, толкова повече топлина получават.

Автор на популярното издание The Verge също признава, че една от стаите му остава топла по време на студовете, благодарение на компютър за игри. Той дори е организирал анкета сред читателите дали използват компютърен хардуер за отопление на къщите си.

Близо една трета (31%) от общо 4373 души са отговорили утвърдително - че се отопляват с компютър за игри, а 15% казват, че използват за тази цел машините за добив на криптовалута.

Авторът, в частност, използва своя компютър, за да реши проблем с изследването на COVID-19. По неговите думи, най-горещо в стаята е, когато в компютъра е инсталирана графичната карта RTX 3080.