Microsoft ще направи клиповете от игра на Xbox много по-лесни за споделяне и разглеждане от потребители без конзолата. Лари Хриб споделя, че в компанията обмислят да пуснат цялото съдържание, заснето от играчите на публични URL адреси в мобилното приложение на платформата.

Връзките с най-популярните клипове ще бъдат събрани в нова част на публичния сайт на Xbox, за да могат и хора без този вид конзола да се насладят на играта на притежателите ѝ. Благодарение на новата функция, геймърите много по-лесно ще споделят връзки към своите постижения, не само в популярните социалните мрежи, но и през електронна поща, нови платформи и чатове.

Няма да има никакво изискване за хората, получаващи линковете - те не само ще могат да не са притежатели на конзола, но няма да е необходимо и да се регистрират или да дават някакви данни за себе си.

В плана на Microsoft, споделен от Лари Хриб, е също така и потокът да изглежда като TikTok. Популярното приложение е известно с възможността за бързо преглеждане на видео, без необходимост от задържане за дълго на вниманието върху определено съдържание.

Запознати припомнят, че и към момента геймърите могат да споделят свои клипове от игри и екранни снимки. Те обаче могат да се гледат само от останалите играчи с Xbox и от потребители с регистрирани акаунти в тяхната мрежа.