Между излизането на GTA IV и GTA V изминаха пет години, но чакането за GTA VI ще продължи цели дванадесет. Главният изпълнителен директор на Take-Two Interactive Щраус Зелник обясни на конференцията TD Cowen защо това не е голям проблем.

Според него след първоначалното пускане на GTA V (17 септември 2013 г.) разработчиците от Rockstar Games не са "седели 12 години" и са пуснали "огромно количество съдържание".

"Стартирахме GTA Online, която се превърна в огромна, жизнена екосистема и до ден днешен продължава да се развива и да дава резултати. Rockstar се превърна от издател на големи, монолитни игри в лейбъл, който се утвърди в сегмента на игрите-услуги" - посочи Зелник.

Изпълнителният директор на Take-Two припомни и излизането на Red Dead Redemption 2 през 2018 г.: "Имаше и една малка играчка, наречена Red Dead, която се продаде в около 65 милиона копия. Red Dead Online също е изключително успешна и все още се развива успешно".

Въпреки че Red Dead Online - онлайн компонентът на RDR 2 - "все още е силен", Rockstar спря да пуска актуализации на съдържанието за режима още през 2022 г. (заради GTA VI, между другото).

Зелник добави, че Rockstar Games все още има към какво да се стреми в сферата на услугите за игри, така че студиото няма да се откаже от разработването на GTA Online на фона на пускането на GTA VI. Играта ще бъде пусната през есента на 2025 г. за PS5, Xbox Series X и S. По време на изказване на конференцията TD Cowen Зелник също така (по изключително уклончив начин) обясни защо Rockstar все още не е обявила версия за компютри.