Премиерата на FIFA 22 е все още далеч, но кодът на играта вече може да се намери в мрежата. Причината е, че EA стана поредната компания жертва на хакерска атака. По-рано тази година сървърите им бяха похитени. От тях бе открадната интелектуална собственост като кода на играта, гейм енджина Frostbite и още документи на организацията.

След отказа на разработчиците да преговарят с хакерите и да заплати искания откуп, те вече започнаха да публикуват информацията в различни форуми. В мрежата вече могат да се открият копия на много от файловете, свалени от сървърите на EA.

Въпреки неприятната ситуация от Electronic Arts са категорични - няма да преговарят. Според специалисти от компанията, откраднатият код не е в състояние да постави в риск бизнеса, игрите или служителите им. От ЕА обявяват, че продължават да работят заедно с федералните органи на САЩ и рано или късно ще се опитат да разкрият извършителите.

Изтеклият код на FIFA 22 все още не означава, че играта се разпространява свободно в мрежата. Това обаче може би е само въпрос на време, твърдят специалисти.