Издателят tinyBuild и разработчиците от американското студио Redemption Road Games (известни за сега с играта Road Redemption) представиха Kingmakers - хибрид между шутър от трето лице и средновековна стратегия.

Геймърите в Kingmakers ще бъдат последната надежда на един умиращ свят. За да промените хода на кървавата война и да предотвратите апокалипсиса, трябва да се върнете 500 години назад в средновековна Англия, като разполагате с арсенал от съвременни оръжия. За да променят историята безпогрешно, геймърите ще могат да използват автомати, пушки, гранатомети, бронирани джипове, мотоциклети, бойни хеликоптери, въздушни удари и др.

Потребителите ще могат лично да участват в грандиозни средновековни битки за хиляди войници и безпроблемно да превключват към стратегически изглед по всяко време, за да издават заповеди на войниците и да строят укрепления. Всяка битка е симулация в реално време. Войниците се управляват от многонишкови изкуствени интелекти от следващо поколение, които заедно с "уникална процедурна система за анимация" осигуряват "безпрецедентно ниво на реализъм за героите и битките".

Авторите обещават лесна за усвояване, но богата на функции стратегическа система, кооператив за четирима души и графика на Unreal Engine. Kingmakers Early Access ще стартира през 2024 г. за компютри (в Steam). Сред източниците на вдъхновение на екипа са Mount and Blade, Deep Rock Galactic, Kingdom Come: Deliverance, Chivalry, Stronghold, World War Z и други игри.