Video Games Chronicle забеляза, че с излизането на новия финансов отчет на Nintendo най-накрая е разкрито коя игра е била най-продаваната игра в света през 2023 година. Както се разкрива в последния документ на Nintendo, към 31 декември 2023 г. продажбите на дребно и в цифров формат на The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom са достигнали 20,28 милиона копия.

За сравнение: американският и британският игрален бестселър в лицето на фентъзи ролевия екшън Hogwarts Legacy до края на 2023 г. успя да се разпространи по света в размер на повече от 22 милиона копия. По думите на президента на Warner Bros. Games президентът Дейвид Хадад заяви, че резултатът е превърнал Hogwarts Legacy в "най-продаваната игра на годината в индустрията в световен мащаб".

Заглавието завоюва първото място по продажби в САЩ, докато Tears of the Kingdom завърши годината на пето място без "цифрите". Общият резултат на Zelda в световен мащаб теоретично можеше да надмине този на нейния конкурент, но това не се случи. Струва си да се отбележи, че Hogwarts Legacy беше пусната през февруари 2023 г., докато The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom дебютира три месеца по-късно и ексклузивно на Nintendo Switch.

Въпреки загубата на резултатите на Hogwarts Legacy през 2023 г., представянето на The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom вече ѝ позволи да навлезе в топ 10 на най-продаваните игри в историята на хибридната конзола на Nintendo.