Играта Hogwarts Legacy ще се появи за компютри, конзолите Switch, PlayStation 4, PS5, Xbox One и конзолите от серията Xbox през коледните дни на 2022 година. Заглавието беше обявено в края на 2020 г. и първоначално трябваше да излезе през настоящата година., но по-късно бе отложено за 2022 година. Сега поставената "ваканционна" времева рамка е една стъпка по-близо до действителната дата на пускане.

И това не е всичко - по време на предаването State of Play, посветено на ролевата игра с отворен свят, WB Games Avalanche представиха трейлър, предлагащ първия истински поглед към това как ще изглежда и как ще се играе Hogwarts Legacy.

Заглавието ще изпрати геймърите във вселената на Хари Потър, самото то ще се развива много преди събитията в книгите. Попадаме в XIX в., а играчите се намират в петата си година в Училището за магии и вълшебства Хогуортс. Там те учат заклинания, как да приготвят отвари, да отглеждат магически растения, да опитомяват диви зверове и уроците им са свързани с това. Играчите имат уникалната способност да започнат да владеят древни магии и с това да държат ключа към спасяването на магьосническия свят от тъмните сили.

Колкото и познато да звучи, това е игра, изпълнена с нови сюжетни линии. Авторката на Хари Потър Джей Кей Роулинг не участва пряко в разработването ѝ. В Hogwarts Legacy има нови професори, ученици, злодеи, наставници и същества, както и някои познати призраци. Играчите ще могат да летят на метли, да се сдобиват с приятели, които ще се присъединяват към тях в мисиите и да подобряват способностите си в зависимост от начина, по който обичат да играят. Всичко това не се ограничава само до Хогуортс - магазините в Хогсмийд също са на разположение за изследване.