Все по-често можем да открием, че хазартната индустрия е една от малкото, които се стреми да достави всички последни тенденции на технологичния свят в полза на своите клиенти. Ето защо следващата по-интересна стъпка ще бъде интегрирането на IoT или Internet of Things. Въпросната функция ще бъде насочена към слот машините на онлайн казината и според експертите - може да промени завинаги индустрията.

В случай, че все още не познавате този термин или не сте го срещали, поради простата причина, че все още навлиза като тренд, това е съвкупност от сензори, камери, електронни устройства и много други, в една обща мрежа - същата може да бъде глобална или локална. С други думи, трябва да си представим, че хладилникът например ще бъде способен да прави поръчка на храна, когато тя свърши, при това без нуждата от човешка намеса. Възможно е да получим напомняне, че нещо не работи правилно. По-важното е, че в тази структура, машините ще комуникират една с друга и точно това прави бъдещето малко по-интересно.

През 2020 г. се очаква броят на тези машини да достигне около 20 милиарда устройства. Как това ще помогне на хазартната индустрия? Ако разгледаме предложение като burning hot на студиото EGT и налична в платформата на Уинбет, можем да видим, че неговият RTP рейтинг е над 95% с други думи, тази игра дава сериозни шансове за успех сред клиентите. Ако обаче се интегрира така наречената опция, студиото ще има възможност да следи с по-сериозни подробности играта на даден потребител и да провери кои точно моменти са малко по-сложни и кои са сравнително лесни. В света на онлайн казината, това е информация, която значително ще подобри цялостното изживяване.

Това не е особено нова практика, реалните обекти използват тази техника от много години и разглеждат детайлно лицата на своите клиенти, когато печелят, опитват се да анализират кога са изморени, за да ги помолят да си тръгнат именно чрез тази технология. Най-важното е, че IoT е насочено специално за мобилните платформи, които през последните няколко години се превърнаха в предпочитано средство за игра. Разбира се, с помощта на тази технология, всяко студио може да получи повече информация, да види кои бутони се натискат, да извлече максимално точни данни относно възможностите дадено заглавие да стане малко по-привлекателно и още много други.

В миналото тези анализи са били възможни само с присъствието на даден клиент, днес ситуацията се променя значително. Мнозина най-вероятно биха попитали какво се случва с техните лични данни и къде точно ще отидат те. С оглед на основните изисквания на хазартните регулатори, личните данни остават напълно неприкосновени и единствената необходима информация, която разработчиците биха потърсили е възрастта на даден играч и неговият пол, всичко останало е ненужно, защото тук се търси профилът на самия потребител, както и необходимите елементи, които подлежат на промяна в дадена игра.

До този момент можем да забележим, че повечето игри подлежаха на сериозни тестове, преди да бъдат пуснати в онлайн платформите. С и IoT това ще бъде преодоляно, следователно спокойно можем да очакваме експанзия на слот игрите. Според изследванията, приходите от точно този вид забавление ще стигнат до суми от приблизително 1 трилион долара в глобален аспект, при това до 2022 г. За постигането на подобни цели се изисква много тясна връзка с клиентите и почитателите, следователно ще се използват всички необходими ресурси и нови технологии. Да не забравяме, че за подобни успехи се изискват огромни инвестиции, за да може индустрията да продължи своята работа напред. И очевидно ставаме свидетели на точно това, а настоящата година се очертава особено вълнуваща!