Една от любимите игри на всички фенове на Nintendo се завръща в Switch. Kirby and the Forgotten Land ще се появи на 25 март за портативната конзола, след като до сега се знаеше само, че премиерата ще е през пролетта.

Това ще е първата 3D игра от поредицата със симпатичния герой, познат още от 90-те години на миналия век. Станалата популярна поредица от видеоигри е дело на HAL Laboratory. Действията в нея се съсредоточават около приключенията на едноименния млад и розов герой. Той се бори да спаси дома си на далечната планета Popstar от различни заплахи.

Заедно с обявяването на премиерната дата, Nintendo предлага и още един поглед към очарователната игра с публикуването на кратко видео. Трейлърът показва някои варианти на кооперативна игра. В заглавието втори играч ще може да поеме контрола над Bandana Waddle Dee. Благодарение на клипа разбираме и за някои от новите способности на Kirby.

3D платформърът ще има редица нови елементи в поведението на героя. Той ще може да се заравя под земята, да използва елементи от заобикалящата го среда, за да побеждава враговете си. В заглавието ще има и редица мини игри, които включват сервиране на закуски от щанд на пазара и дори риболов.