EA Live, едно от големите летни събития в света на гейминга, зарадва играчите с още един много интересен анонс. Компанията, организираща събитието, представи пред публиката новия Battlefield Portal.

Това на практика представлява специален редактор на сценарии, който ще бъде част от Battlefield 2042. Чрез него в играта ще могат да бъдат добавяни различни части от другите версии на заглавието. Всеки, решил да създаде сам своя мисия, ще може да добавя различни елементи от предишните игри от поредицата.

На едно място ще могат да бъдат поставяни нацистките войски от Battlefield 1942, в комбинация с елементи от бъдещето, налични в Battlefield 2042. Картата, на която ще се проведе този сблъсък, пък може да е от трета част на играта и така геймърите да се насладят на всевъзможни миксове.

С този редактор се отваря цяло ново поле за творчество на редица запалени играчи, които ще могат да правят карти и сценарии, а след това да играят на тях и с други хора. В редактора на мисии могат да се смесват не само персонажи и карти, но и различни оръжия и превозни средства. Геймърите могат да ползват оръжия от бъдещето по време на Втората световна война или обратното - както намерят за добре.

От ЕА разказват, че Portal ще е проект, който тепърва ще се развива. Той ще се подобрява и допълва с времето, така че геймърите да могат да използват най-новите компоненти от появили се игри в бъдещето.

Battlefield 2042 и Battlefield Portal излизат на 22.10.2021 за Xbox Series X|S, Xbox One, PlayStation 5, PlayStation 4 и персонални компютри.