Издателят и разработчик Konami разкри бъдещото развитие на поредицата стелт екшъни Metal Gear Solid и плановете за франчайза по време на 20-минутна презентация Metal Gear Production Hotline.

Излязлата през есента на миналата година компилация от ремастери Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 1 продължава да получава пачове - актуализация 1.5 от 13 март отстрани редица проблеми, отбелязани от играчите. Konami възнамерява да продължи да подобрява колекцията. Продуцентът на поредицата Нориаки Окамура спомена за въвеждането на поддръжка на 4K резолюция. Някои от планираните подобрения можете да откриете в слайда по-долу.

Окамура също така допусна пускането на втора компилация в състава на Master Collection. Очаква се тя да включва Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots, MGS: Peace Walker и MGS V: The Phantom Pain (с Ground Zeroes). Що се отнася до римейковете с нови функции и графики, решенията за подмладяване на определени игри ще се вземат за всеки отделен случай. В момента екипът иска да види как ще се представи Metal Gear Solid Delta: Snake Eater.

Metal Gear Solid Delta: Snake Eater е римейк на MGS 3. Подробности за проекта в предаването не бяха споделени, но беше показан началният му екран (във видеото по-горе). Очаква се играта да излезе през 2024 г. за компютри (Steam), PS5, Xbox Series X и S. Създателите на продукцията Metal Gear също така обещаха, че в близко бъдеще ще има още една презентация на поредицата Metal Gear Solid, като Konami ще направи някои по-големи съобщения.