Средновековната ролева екшън игра Kingdom Come: Deliverance 2 на чешките разработчици Warhorse Studios продължава да се разраства в детайли. Вече има и техническа информация за версиите на играта за PS5, Xbox Series X и S. 

Чешкото издание Zing, чийто журналист посети събитието Game Access, посветено на Kingdom Come: Deliverance 2, заяви, че конзолните версии на ролевия екшън ще бъдат оборудвани само с един графичен режим с 30 кадъра в секунда. При това на PS5 и Xbox Series X всичко ще работи в резолюция 4K, а на Xbox Series S - в 1440 пиксела.

На пресконференцията бяха обявени и следните факти за втората част на Kingdom Come: Deliverance:

- Сценарият на продължението се състои от 1,7 млн. думи в сравнение с 800 хил. думи в първата част;

- Записани са 240 часа озвучаване на диалози в сравнение със 108 часа в оригинала;

- по време на разработката са открити 280 хил. грешки (в първата игра са открити малко под 49 хил.), от които 204 хил. вече са отстранени.

Разработчиците уточниха, че текущата компилация на Kingdom Come: Deliverance 2 за конзоли е стабилна при 30 кадъра в секунда, но оставащото време до пускането на играта ще бъде прекарано в допълнително "полиране".

Kingdom Come: Deliverance 2 ще бъде пусната през 2024 г. за компютри, PS5, Xbox Series X и S. Главният герой отново ще бъде Индржих от Скалица, който ще продължи пътя си на отмъщение за смъртта на близките си. Авторите обещават да реализират в играта огромен отворен свят, сложна бойна система и графика на енджина CryEngine.