Разработчиците от независимото датско студио IO Interactive разкриха предстоящи промени в метода на разпространение на игрите от World of Assassination - последната трилогия на социалния стелт екшън Hitman.

Беше разкрито, че Hitman 3 ще се превърне в Hitman: World of Assassination на 26 януари за собствениците на играта и новите купувачи на всички платформи. Това издание ще включва безплатен достъп до основното съдържание на Hitman и Hitman 2.

"Няма повече объркване относно това кое издание да купите, какво съдържание притежавате, как да активирате наследените комплекти или местата за импортиране. Свършихме с това" - обясняват разработчиците.

В същото време Hitman и Hitman 2 ще бъдат спрени от продажба. От разнообразието от стоки в най-новата трилогия за Hitman ще останат две:

Hitman: World of Assassination за 70 щ. долара със съдържание за Hitman 3, пълното издание на Hitman и стандартното издание на Hitman 2;

Hitman: World of Assassination Deluxe Pack за 30 щ. долара със съдържание Seven Deadly Sins Collection (за Hitman 3) и Expansion Access Pass (за Hitman 2).

В Steam играчите ще могат да получат отстъпка за Hitman: World of Assassination Deluxe Pack, ако имат един или повече от компонентите му в библиотеката си, докато за конзолите тези добавки ще се продават отделно в магазина в играта.

Притежателите на Hitman и Hitman 2 ще могат да продължат да ги играят по обичайния начин, докато Hitman 3 ще остане на разположение в самостоятелен формат в рамките на Hitman: World of Assassination.

IO Interactive отбелязва, че промените са направени с оглед на предстоящото пускане на роулика Freelancer (който също излиза на 26 януари) - за да се улесни достъпът до местата от предишните игри от трилогията.