Миналата година, по време на представянето на новите игри за PlayStation 5, един от най-любопитните проекти, според много геймъри, бе игра, с работно име Project Аthia. Заглавието, зад което стоят Luminous Studio и Square Enix, на практика не беше кръстено окончателно. Това стана тази седмица. Официално се разбра, че играта ще се нарича Forspoken.

Озаглавяването на проекта стана с пускането на ново видео към него. То представя главната актриса в играта - Ела Балинска. Тя ще влезе в ролята на Фрей Холанд. Геймплеят я отвежда в приключение с много екшън и с фокус над различни исторически елементи.

В тайнствения свят на Атия младата героиня трябва да се научи как да владее различни магически способности, за да оцелее. Пред нея са множество врагове, които трябва да преодолее, както и "приключение, което не прилича на никое друго" според анонса на играта.

Forspoken ще се появи за новото конзолно поколение на PlayStation, както и за персонален компютър. До премиерата на играта обаче остава повече от година.