Както по-рано прогнозира провереният вътрешен човек billbil-kun, на 6 юни услугата за дигитална дистрибуция Epic Games Store стартира раздаването на супергеройската тактическа ролева игра Marvel's Midnight Suns от Firaxis Games (поредицата XCOM).

Заглавието ви предлага да водите екип от супергерои на Marvel като Ловец и да се борите срещу демона майка Лилит. Играта съчетава елементи от XCOM и Persona с бойна система, базирана на карти с умения.

Премиерата на Marvel's Midnight Suns бе през декември 2022 г. Оттогава насам играта е получила четири разширения с нови герои, мисии и врагове, но раздаването на EGS включва стандартното издание. При пускането си на пазара играта бе провал въпреки похвалите на критиците. Директорът на играта Джейк Соломон смята, че причината за търговските неуспехи на проекта е механиката на картите, която отблъсква геймърите.

Безплатното раздаване на Marvel's Midnight Suns ще продължи до 13 юни, а след това високоскоростната футуристична състезателна аркада Redout 2 ще стане безплатна. Заедно с раздаването на Marvel's Midnight Suns следващия четвъртък ще приключи и мащабната мега разпродажба в Epic Games Store. Промоцията предлага около 1800 артикула с намаления до 95 процента.