Класацията на най-продаваните видеоигри във Великобритания показа за пореден път, че Super Mario е игра-феномен. Години след първия вариант на заглавието, негови различни варианти са все така успешни.

Super Mario 3D World е най-продаваното заглавие за миналата седмица, а наред с това е и продукта, продаван най-бързо от началото на годината. Играта на практика е актуализирана версия за Switch на варианта за Wii U от 2013 година. Въпреки че не е нова, втората премиера за играта е с два пъти по-голям успех от своя първообраз.

Mario е любим не само във Великобритания, а и по света, но на Острова очевидно успехът му е рекорден. В момента на пазара там има няколко игри от поредицата, които се конкурират една с друга. Освен тях сериозен ръст записва FIFA 21, а след това се нареждат PS5 игри като Spider-Man: Miles Morales, Call of Duty: Black Ops Cold War и Assassin's Creed Valhalla.

Пазарът във Великобритания е показателен за ситуацията в цяла Европа. За последната седмица там са продадени 270 000 игри, което е с 44% ръст спрямо предишната. Цялата класация включа следните заглавия:

  1. Super Mario 3D World + Bowser's Fury
  2. Animal Crossing: New Horizons
  3. FIFA 21
  4. Spider-Man: Miles Morales
  5. Mario Kart 8: Deluxe
  6. Call of Duty: Black Ops Cold War
  7. Little Nightmares 2
  8. Minecraft (Switch)
  9. Assassin's Creed Valhalla
  10. Ring Fit Adventure