Когато през октомври 2021 г. Meta (тогава Facebook) обяви VR-версия на култовия екшън GTA: San Andreas от Rockstar Games, много хора бяха заинтригувани. Дълго време не се чуваше нищо за проекта, но компанията най-накрая наруши мълчанието.

Припомняме, че към момента на обявяването GTA: San Andreas VR се разработваше от "много години" и беше планирана за пускане на самостоятелен хедсет за виртуална реалност Quest 2. Не беше посочена дата на пускане на пазара.

През годините феновете толкова се умориха да чакат новини за VR версия на GTA: San Andreas, че бомбардираха Meta с въпроси за бъдещето на проекта, включително в коментари към трейлъри на други игри на Oculus - като фентъзи VR екшъна Behemoth.

"GTA: San Andreas е замразена за неопределено време, докато се фокусираме върху други проекти. Очакваме с нетърпение да работим с нашите приятели от Rockstar в бъдеще", се казва в акаунта на Meta под новия трейлър на Behemoth.

Представител на компанията направи подобно изявление относно статуса на VR версията на GTA: San Andreas пред IGN. Take-Two Interactive (собственик на правата върху GTA) все още не е коментирала ситуацията.

"Вижте Лос Сантос, Сан Фиеро и Лас Вентурас по нов начин, докато преживявате (повторно или за първи път) един от най-емблематичните отворени светове в игрите", гласеше оригиналното съобщение за VR версията на GTA: San Andreas.

Отлагането на GTA: San Andreas VR за неопределено време дойде в труден момент за VR начинанията на Meta: само през последното тримесечие загубите на Reality Labs доближиха 4,5 млрд. долара. Бюджетът на подразделението ще бъде намален с 20% до 2026 година.