Гръмкият анонс, загатнат в средата на април от разработчиците на пост апокалиптичния екшън Atomic Heart от Mundfish Studios, изглежда се случва. Съобщението се отнасяше до обещаните допълнения към играта.

По-конкретно става дума за първото от четирите планирани разширения за Atomic Heart. Засега неназованото допълнение получи интересен клип, а датата на пускане е определена за това лято. Разкритият тийзър показва "едно от многото невероятни места, които ще трябва да посетите в предстоящото DLC". В Ентърпрайз 3826 остават "все още много неоткрити места".

Клипът е само десет секунди и показва участък от свързани "острови" под стъклен купол, едната част от който виси във въздуха, а другата е под водата. Подводната част на локацията напомня на играчите в коментарите за града Delight от поредицата BioShock, препратка към който имаше и в кампанията за историята на Atomic Heart.

По-рано беше съобщено, че DLC-тата за Atomic Heart ще продължат сюжетната линия на играта и ще включват нови области, лаборатории, оръжия (включително изрязани от основната игра), врагове, босове, куестове, пъзели, истории и предизвикателства.

Atomic Heart беше пусната на 21 февруари за компютри в Steam, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X и S и Game Pass (PC и Xbox). Проектът надхвърли очакванията на издателя си и достигна 5 милиона играчи за три седмици.