Тази година Fortnite премина към нова глава в играта, но Epic Games се стреми да върне някои любими елементи на геймърите от миналото на новата карта. С последния си ъпдейт разработчикът е добавил някои чудовища (Klombos), които преминават през картата. От тях геймърите могат да отскачат надалеч, при преследване със съперници. А ако решат да ги хранят с плодове (Klomberries), в замяна могат да получат различни предмети. Чудовищата обикновено са миролюбиви, но могат да бъдат провокирани и да се ядосат.

Последната актуализация на Fortnite съживява Tilted Towers. Това може би е най-известното местоположение в играта, което геймърите не са виждали от близо три години. Въпреки че има някои козметични промени, играчите ще могат да посетят отново удобната за снайперисти часовникова кула или да претърсят ресторанти за предмети.

След актуализацията има още нови оръжия. Гранатометът се завръща за повече директна стрелба. На лице са и патрони, които експлодират след отскачане от дадена повърхност. Всеки който успее да спечели повече от 99 Crowned Victory Royales пък ще получи специално обозначение, което да се вижда и от останалите играчи.