Най-скъпата игра в света се оказа Super Mario Bros. Копие от нея за NES е продадено на аукцион за рекордната сума от 660 000 щатски долара. Според статистиката това е най-високата цена, която някога е плащана за колекционерска видео игра.

Става въпрос за копие от четвъртия тираж на Super Mario Bros, което означава че няма кода "Game-Pak NES-GP" и символа за търговска марка "™", който стои от дясно на "Nintendo Entertainment System". Въпросните отличителни белези се появиха на кутиите чак през 1987 година.

Високата цена на това копие се обяснява с високата оценка на играта по скалата на WATA. Там тя достига сериозните 9.6 точки. Друга причина за нея според специалисти е, че хората, израснали с тази игра, вече са 40-50 годишни и разполагат с достатъчно средства.

Предишната рекордна цена за колекционерски артикул, свързан с гейминга, беше за неиздадения прототип на Nintendo PlayStation. През февруари миналата година той беше купен за 360 000 долара. До този момент за игра най-много бе плащано 156 000 долара за запечатано копие на Super Mario Bros 3. В споделеното от нас видео можете да видите как протича и аукционът, на който е осъществена продажбата на играта.