Канадското студио Inflexion Games, основано от бившия мениджър на BioWare Аарин Флин, обяви поредната промяна в дата за пускане на своята неовикторианска игра за оцеляване Nightingale, но този път със знак плюс за играчите.

Припомняме, че ранният достъп до Nightingale трябваше да започне през 2022 г., но първоначално премиерата беше отложена за първата половина на 2023 г., а през август миналата година беше обявена точната дата - 22 февруари 2024 година.

Както стана известно, сега се планира Nightingale да стартира в ранния достъп в Steam и Epic Games Store два дни по-рано от обещаното - на 20 февруари 2024 г. Съобщението беше придружено от геймплей тийзър (който споделяме с вас).

Причината за поредната промяна за Nightingale (макар и сега в обратна посока) в Inflexion Games не обясниха, като отбелязаха само, че "порталната система ще заработи по-рано от планираното".

Според разработчиците пускането на Nightingale в началото на седмицата не само ще позволи играта да се пусне по-рано, но и ще даде на екипа възможност да отстрани потенциални проблеми преди настъпването на уикенда. Играта ще предлага изследване на фантастични светове за един играч или в кооперация, между които можете да се придвижвате чрез портали. Задачата на играчите е да открият магическия град Nightingale, последната крепост на човечеството.

Обещават се строителство, система за създаване на предмети и екипировка, студено и огнестрелно оръжие, битки от първо лице, обширни и разнообразни локации, както и графика на Unreal Engine 5.