Една от най-популярните стрийминг платформи - Netflix - е наела вицепрезидента по съдържание на Oculus Майк Верду. Едно от водещите имена в гейминга става вицепрезидент по разработването на игри в компанията. Анализаторите определят наемането му като "първия голям ход" на Netflix към експанзия в света на видеоигрите.

Слуховете за нещо подобно датират още от май. Тогава предположенията бяха именно, че скоро ще бъде нает известен специалист от света на гейминга. В отговор от компанията коментираха, че са развълнувани от възможността да направят повече в света на интерактивното забавление.

Според специалисти, Netflix ще е в състояние до една година да покаже и първата си игра. Още повече, че паралелно се случват много други назначения на опитни гейм програмисти, които не са толкова известни и не влизат в новините.

Как точно ще изглежда включването на Netflix в гейминга не е напълно сигурно, но това е поредната компания, която разширява бизнеса си в тази посока.

Същевременно досегът на Netflix с гейминга не започва сега. Платформата отдавна стои зад продукции като Black Mirror: Bandersnatch, посветени на игрите. В компанията работят заедно със CD Projekt, за пускането на WitcherCon, посветен на игрите от поредицата Witcher. На лице са и още продукции с Ubisoft за Assassin's Creed, както и за League of Legends.