Човек би си помислил, че признатият провал на кооперативния екшън трилър Suicide Squad: Kill the Justice League на Rocksteady ще промени намеренията на Warner Bros. Discovery за пускането на услуги за игри. Но не - дори напротив.

Ръководителят на Warner Bros. Джей Би Перет обвини за неуспеха на Suicide Squad: Kill the Justice League "непостоянството" на пазара за високобюджетни (ААА) конзолни проекти.

"Нещата вървят чудесно, когато имаш хит като Hogwards legacy и годината изглежда невероятно. И тогава изведнъж се появява пропуск в изданията или разочарование като Suicide Squad: Kill the Justice League през това тримесечие", обясни Перет.

За да компенсира тази непредсказуемост, Warner Bros. ще се съсредоточи върху четирите си основни франчайза (Game of Thrones, Harry Potter, DC и Mortal Kombat), ще инвестира в мобилни и условно безплатни забавления и услуги за игри.

"Вместо да пускаме еднократна конзолна игра, искаме да направим игра-услуга, като "Наследството на Хогуортс" или "Хари Потър", където хората могат да живеят, работят, строят и играят с течение на времето", описа мечтата на WB Перет.

Според Перет Warner Bros. има стратегически инвестиционен план, който трябва да генерира значителен ръст на приходите през следващите няколко години - издателят разполага с франчайзи и талантливи студиа за това. В същото време компанията няма да се откаже напълно от завършените единични игри - например предстоящият екшън Wonder Woman по комиксите на DC за Wonder Woman гейм-услуга няма да се превърне в гейм-услуга.