В ново прессъобщение издателят Microids обяви голяма актуализация за изцяло неуспешния римейк на култовия шутър XIII и разкри датата на пускане на играта за Nintendo Switch.

Пачът ще донесе на XIII обновен визуален стил, преработен интерфейс, поправки на звука, подобрен изкуствен интелект и онлайн мултиплейър с поддръжка за до 13 души.

Разкрито е, че по подобренията на XIII през цялото време е работило не PlayMagic (разработчикът на римейка), а френското студио Tower Five ( създало и Lornsword: Winter Chronicle), на което Microids е поверила проекта.

Що се отнася до версията за Switch, хибридната конзола на Nintendo ще получи римейка на XIII на 13 септември. В същия ден гореспоменатата мащабна актуализация ще бъде налична за компютри, PS4 и Xbox One.

Изданието XIII за Nintendo Switch ще включва всички изброени по-горе подобрения, включително мултиплейър режим, за да отбележи края на разработката на играта. Заглавието ще работи с 30 кадъра в секунда за Nintendo Switch и 60 кадъра в секунда в режим на обратна съвместимост за PS5, Xbox Series X и S.

Римейкът на XIII дебютира на 10 ноември 2020 г. и получи лоши отзиви както от журналисти (29-39% в Metacritic), така и от обикновените геймъри (13% в Steam). Ситуацията беше толкова лоша, че издателят дори трябваше да се извини.