Играта Valorant ще се сдобие с новото си четвърто обновление на 11 януари. То ще донесе нов персонаж в сюжета, но изглежда това не е единствената промяна, подготвена от Riot Games. След излизането на ъпдейта, не всички геймъри ще имат достъп до мултиплеъра в заглавието.

Новите играчи ще трябва да развият акаунта си до 20 ниво, преди да могат да се включат в състезания с други геймъри. Ограничението до сега бе свързано само с изиграването на 10 мача, което можете да се случи за по-малко от час.

Много други мултиплейър игри, включително Overwatch и League of Legends на същото студио, използват подобни ограничения. Те гарантират, че новите играчи са имали достатъчно време, за да научат тънкостите на играта, преди да скочат в мач под високо напрежение.

Обновлението също така цели да прекрати практиката, известна като смърфинг. Чрез нея по-опитните играчи създават нови акаунти, за да избегнат дългите опашки и да играят срещу по-малко опитни опоненти.

Промяната ще засегне само новите акаунти, направени от този момент нататък. Така че, ако наскоро сте започнали да играете Valorant и имате поне един състезателен мач в акаунта си, няма да загубите достъп.