Разработчиците от белгийското студио Appeal представиха нов трейлър на приключенския екшън Outcast - A New Beginning. Трейлърът е посветен на бойната система. Авторите демонстрират битки с помощта на модулно оръжие, устройства и древни способности. Видеото включва и фрагменти от сцени на кинематографичния енджин, в които главният герой, бившият морски тюлен Катър Слейд, се среща с местните жители на планетата Аделфа.

Играчите ще могат да намерят повече от 30 модула, които променят характеристиките на оръжието и откриват нови бойни стилове. Можете да експериментирате с 24 уникални модула (останалите са дубликати), като използвате до шест слота за оръжие. Общият брой на възможните комбинации е 906 192. Сред характеристиките на пистолета във видеото можете да забележите скоростта на охлаждане на цевта и наказанието за прегряване.

Освен пистолета, Слейд има на разположение щит (който позволят не само защита, но и атака) и реактивна раница (работи като транспортно средство и помага в битките, а също така се подобрява). Освен това героят използва силите на Талан - умения като антигравитация и призоваване на летящи същества, които хвърлят бомби върху враговете. Тези способности могат да бъдат получени от местните жители за изпълнение на куестове. В коментарите към трейлъра в YouTube потребителят niloticshadow отбелязва, че продължението изглежда като "глътка свеж въздух за целия жанр на приключенските игри за един играч".

"Повечето ААА проекти вече не ме интересуват, а и другите не изглеждат така", пише той. - Затова се надявам, че АА сцената може да успее в тази посока - те имат много повече творческа свобода и не работят с издатели, откъснати от аудиторията си."

Outcast - A New Beginning е продължение на култовата екшън приключенска игра Outcast, създадена от същия екип разработчици и публикувана през 1999 г. от Infogrames. Appeal започва работа по продължението веднага след излизането на оригинала, но фалитът попречва на студиото да завърши проекта. По-късно екипът се събира отново и през 2017 г., с подкрепата на Bigben Interactive, издава римейк, наречен Outcast: Second Contact, а през 2021 г. обявява втората част, чийто издател е THQ Nordic (оттогава тя е собственост на Appeal).

Втората част ще продължи събитията от оригиналния Outcast. Слейд ще се завърне в Аделфа, за да освободи поробените от роботи жители и да им помогне да възстановят своите селища, природа и икономика. Подобно на първата игра, продължението ще предложи напълно отворен свят. Авторите са вдъхновени от филмите и комиксите от 80-90-те години на миналия век.

Outcast - A New Beginning се разработва за компютри (в Steam), PlayStation 5, Xbox Series X и S. Играта за съжаление все още няма дори приблизителна дата на излизане.