Microsoft разкри уникалните устройства, които ще излязат под марката Xbox, включително мощна конзола от ново поколение. Компанията увери феновете на своята геймърска марка, че все още инвестира много в бъдещето на платформата и нейния хардуер.

Microsoft ще направи "най-големия си технически пробив" с пускането на следващото поколение Xbox, заяви президентът на подразделението Сара Бонд в официалния Xbox Podcast: "Има още много неща, които трябва да направим. Има някои вълнуващи неща по отношение на хардуера, за които ще говорим през предстоящите празници. Пътната карта за следващото поколение е нещо, на което обръщаме повече внимание. И това, върху което наистина сме фокусирани, е да осигурим най-големия технически пробив, който някога сте виждали при смяната на поколенията хардуер, като го направим по-добър за играчите, разработчиците и идеите, които те създават."

Главният изпълнителен директор на Microsoft Gaming Фил Спенсър разговаря с The Verge, за да уточни малко повече за перспективите на компанията. "Много се гордея с работата на хардуерния екип, не само тази година, но и занапред. Сериозно се замисляме за създаването на хардуер, който ще се продава на геймърите заради уникалните си характеристики. Това като че ли отприщва креативността на нашия хардуерен екип, което наистина ме вълнува. Виждаме много възможности в различни видове устройства и ще споделим бъдещите си планове за устройства веднага щом сме готови", каза Фил Спенсър.

По-рано имаше упорити слухове за портативна конзола с марката Xbox, а Спенсър харесваше публикациите, в които се споменаваше възможността за такива устройства. "Аз съм голям фен на портативните устройства. Голям фен съм, но няма какво да обявим. Windows е една от слабите страни на ASUSROG Ally или Lenovo Legion Go. Начинът, по който Windows работи с въвеждане на данни от контролер, работи само при тази разделителна способност на инч, на по-малък 7- или 8-инчов екран. Това е истински дизайнерски момент - нашите разработчици на платформи се опитват да направят Windows още по-добър", добави топ мениджърът.

В близко бъдеще компанията ще подобри и съществуващите си продукти. "Имаме силен и иновативен многогодишен план за разработване на устройства, включително допълнителни опции за конзоли и контролери за вас през този празничен сезон. Играчите на Xbox ще се уверят, че игрите им са създадени с оглед на най-новите функции на нашия хардуер и услуги", заключи Microsoft.