След редица неясноти и спекулации около последното допълнение на играта Serious Sam 4, най-сетне всичко вече е ясно. Издателят Devolver Digital съобщи официално, че добавката Siberian Mayhem ще се появи на 25 януари в Steam на цена малко над 25 лева.

Самостоятелното продължение на Serious Sam 4 изпраща главния герой на шутъра в доста по-студена среда от обичайното. До този момент играта се развива при топъл и слънчев климат. Siberian Mayhem обаче пренася действието в руската пустош. Там геймърите, заедно със Сериозния Сам, ще търсят Генерал Бранд. В приключението ще бъдат включени пет нови мисии. Тя се развива по бреговата линия на Арктика, в пусти гори, изоставени села и град-призрак.

Геймърите могат да очакват нови врагове и босове. Те са описани от разработчиците като "едни от най-напредналите и плашещи същества в играта до сега". За борба с тях има няколко нови оръжия, в това число и много любопитно изглеждащ арбалет. В Siberian Mayhem ще има и нови превозни средства, включително моторни шейни.

Геймърите ще могат да закупят играта отделно, както и в пакет със Serious Sam 4.