Sega продължава да разширява хоризонтите на франчайза за бързия таралеж Sonic. След екшън-платформата с отворен свят през 2022 г. японският издател и разработчик ще се заеме с нов експеримент - с жанра battle royal.

Новият проект се нарича Sonic Rumble и представлява мобилна battle royal игра за 32 играчи, разработвана съвместно с финландското студио Rovio (Angry Birds), което от 2023 г. е собственост на Sega.

Събитията в Sonic Rumble ще се развиват в изкривен свят на играчки, създаден от злодея д-р Егман. Потребителите ще влязат в ролята на анимирани фигури на герои от вселената на Sonic the Hedgehog.

Играчите на Sonic Rumble ще се състезават един срещу друг в кралска битка с "вълнуващи предизвикателства", за да съберат възможно най-много пръстени и да покажат кой е най-бърз в тази кутия с играчки.

Разкрити за геймърите в Sonic Rumble, емблематичните герои от вселената на Sonic the Hedgehog ще бъдат достъпни за персонализиране, така че потребителите ще могат да създават уникални аватари за себе си.

Според 45-секундния трейлър за обявяването на Sonic Rumble, приложен към новината, Sonic Rumble ще включва геймплей, подобен на популярната мултиплейър аркадна игра Fall Guys: Ultimate Knockout.

Sonic Rumble ще бъде пусната през зимата на 2024 г. за iOS и Android. Затвореното бета тестване ще се проведе от 24 до 26 май, но само за жители на САЩ.