Водещият дизайнер на куестове на The Witcher 3: Wild Hunt Филип Вебер потвърди в своя Twitter горещо търсена промяна, която ще се появи в подобрената версия на фентъзи ролевия трилър на CD Projekt RED.

Редица геймъри се оплакват, че иначе много здравият вещер, който издържа на всевъзможни удари е с твърде слаби глезени и получава огромни щети в резултат на падане. Сегашният баланс накара играчите да се шегуват, че един лош скок от бордюр може да доведе до смъртта на Гералт или поне до разцепване на коленете му, и дори да пуснат модификации за отстраняване на проблема.

Дори новината да не ви се струва много значима, особено ако не играете The Witcher 3: Wild Hunt, то тя събра радостта на общността. Във форума Reddit се появи тема с близо 2 хил. харесвания, в резултат на съобщението, че разработчиците са "коригирали" и щетите от падане за подобрената версия на играта The Witcher 3.

Как точно ще се промени балансът, не е ясно, но играчите вече се готвят да лишат Гералт от титлата "Стъклените глезени на Ривия", да препускат по планините на островите Скелиг и да се надяват на знак, който да им позволи бързо да се придвижат до замъка Вроника. Освен че поправя щетите от падане, подобрената версия на играта The Witcher 3: Wild Hunt ще донесе множество графични, технически и геймплейни подобрения, включително фото режим.

Разширеното издание на The Witcher 3: Wild Hunt ще бъде пуснато на 14 декември за компютри, PS5, Xbox Series X и S като безплатна актуализация за собствениците на оригиналната игра. Тя ще включва добавките за историята Hearts of Stone и Blood and Wine.