Независимото студио VM Gaming публикува безплатно демо към своята следваща игра. Става въпрос за ролевата игра (RPG) Blacksmith Legends. В заглавието геймърите влизат в ролята на наследник на ковачница.

Задачата на играчите е да я развият и да започнат да изработват различни продукти и сплави, така че да се превърнат в най-добрите ковачи в кралството. Това може да стане чрез модифициране на съществуващите продукти, както и чрез измисляне на нови. Това да си добър ковач не е никак маловажно, защото целта е в играта е, чрез уменията си да свалите дори краля и да се възкачите на неговото място.

Като в повечето RPG-та и тук има много магии. Играта изобилства от предизвикателства и сложни мисии, Освен това сами избирате дали да се доверите на доброто или на изкушаващите тъмни сили, които да ви помогнат да се развиете по-бързо в играта.

Част от оригиналният геймплей може да бъде видян именно в безплатното демо. Имате достъп до пролога в играта и първата стъпка, в която геймърите поемат контрол над рецептите си. То е и отличен начин да си представите по-добре какво точно ще трябва да правите в играта. Защото да си ковач в RPG несъмнено звучи малко странно, поне в началото.

Самото демо е налично в Steam, където след няколко месеца ще можем да видим и цялата игра.