С наближаването на премиерата на дългоочакваната фентъзи ролева игра Dragon Age: The Veilguard на BioWare, пълният списък с трофеи за играта беше публикуван онлайн. Той включва подробности за всички трофеи, които играчите ще могат да отключват, но също така съдържа и спойлери, свързани със сюжета на играта.

Според информацията, PS5 версията на Dragon Age: The Veilguard ще включва 53 трофея. Сред тях са един платинен трофей за отключване на всички останали трофеи, един златен трофей, 13 сребърни и 38 бронзови трофея. Трофеите ще бъдат връчвани за завършването на всяка от 14-те глави на играта, като описанието на последната глава разкрива самоличността на финалния бос, което може да развали изненадата за някои играчи.

Освен това, играчите ще могат да получават постижения за изпълнение на партньорски куестове, събиране на сувенири, посещение на всички области на Северен Тедас, усъвършенстване на екипировката и героя и изпълнение на бойни предизвикателства. Особено внимание заслужава първото използване на трансмогрификация и руни, които също са включени в списъка с постижения.

Това, което липсва в списъка с трофеи, са наградите за завършване на играта на определено ниво на трудност, въпреки че Dragon Age: The Veilguard включва пет различни нива. Липсват и трофеи за романтични връзки с други герои, които бяха част от наградите в предишната игра Dragon Age: Inquisition.

Пълният списък с постижения може да бъде намерен на портала Exophase, но е препоръчително феновете да бъдат внимателни, тъй като много от описанията разкриват ключови моменти от сюжета на играта.

Dragon Age: The Veilguard ще бъде пусната на 31 октомври за PC (Steam, Epic Games Store), PS5, Xbox Series X и S. BioWare по-рано потвърди, че играта няма да включва режим за арахнофоби, тъй като в нея няма паяци - нещо, което вероятно ще зарадва много от играчите.