Издателят Paradox Interactive неочаквано отмени разработката на амбициозния симулатор на живота Life by You от екипа на бившия куратор на поредицата The Sims Род Хъмбъл. Припомняме, че Life by You беше представен през март миналата година: стартът на ранния достъп беше планиран за 12 септември. Първоначално премиерата беше отложена за 5 март, след това за 4 юни, а само преди месец - за неопределено време.

Според заместник-изпълнителния директор на Paradox Матиас Лиля, Life by You се разработва от "дълго време" и споменатите размествания на премиерата са довели само до "незначителни подобрения" в играта.

Макар че е било възможно още едно отлагане, ръководството на Paradox е сметнало, че по-нататъшното пътуване на Life by You към желаното ниво на качество е "твърде дълго и несигурно", което е причината за отмяната на играта.

Главният изпълнителен директор на Paradox Фредрик Вестер заяви, че разработката е струвала на компанията 208 млн. шведски крони (почти 20 млн. щ. долара): "Дълго време възлагахме големи надежди на Life by You и на нейния потенциал, но сега е ясно, че играта няма да оправдае очакванията ни." Решението за отмяна на Life by You е било "невероятно трудно" и отразява "явен провал от страна на Paradox да отговори на собствените си очаквания и на тези на фенската общност".

Life by You беше създадена за компютри и обещаваше богатство от функции, отворен свят без зареждащи екрани, диалог на реален език, възможност за управление на героя от трето лице и "безпрецедентна свобода на изразяване".