Играта Suicide Squad: Kill the Justice League на Rocksteady Studios беше съмнителен наследник на поредицата Batman: Arkham, а Batman: Arkham Shadow вероятно също няма да бъде изпълнение на желанията на феновете.

Batman: Arkham Shadow е проект на Oculus Studios и американското студио Camouflaj (Marvel's Iron Man VR, Republique) ексклузивно за очилата за виртуална реалност Quest 3.

Съпътстващ анонса на Batman: Arkham Shadow 50-секунден тийзър трейлър показва как Батман се спуска по заразените с плъхове улици на Готъм. В историята Готъм е в опасност и само Батман може да го спаси. Медиите смятат, че, съдейки по изобилието от плъхове в тийзъра (и акцента върху тях), Тъмният рицар ще се изправи срещу суперзлодея Pied Piper.

Как ще се играе Batman: Arkham Shadow, тийзър-трейлърът не разкрива. Изпълнителят на ролята на Батман също е неизвестен - Кевин Конрой почина през 2022 г., въпреки че успя да озвучи героя за "Убийството на Лигата на справедливостта".

Струва си да се отбележи, че Batman: Arkham Shadow е вече вторият ексклузив за VR-платформа в историята на поредицата. През 2016 г. Batman: Arkham VR беше издадена от самата Rocksteady - първо за PS VR, а след това и за други шлемове.

Очаква се Batman: Arkham Shadow да излезе близо до края на тази година, а нови подробности за играта ще бъдат споделени в нощта на 8 юни в рамките на церемонията по откриването на Summer Game Fest 2024.