Както беше обещано, на 8 юни на представянето на Summer Game Fest беше показан геймплей на горещо очакваната бойна игра Mortal Kombat 1 от NetherRealm Studios. От сцената на събитието проектът беше представен от създателя на поредицата Ед Бун.

Припомняме, че Mortal Kombat 1 е поредният рестарт на поредицата. Събитията ще се развиват във вселена, възродена от бога на огъня Лиу Канг, с преосмислени версии на емблематични герои. В новата реалност, например, Скорпион и Саб-Зиро са станали братя, което не им пречи да се ритат и удрят, да се пробождат с остри ножове или да си чупят костите. В четирите минути геймплей на Mortal Kombat 1, който споделяме с вас има много от това.

Главният герой може да бъде подпомаган в битката от камео бойци - отделен набор от герои (понякога припокриващи се с главния), които могат да бъдат извикани с натискане на бутон за контекстуален трик. С тях не може да се злоупотребява - те изискват специална енергия за призоваването им. Сред асистентите ще има препратки към предишни игри от поредицата. Сред тях Буун е откроил Джакс, Кано и Соня.

Първият геймплей на MK1 беше приет с 35 хил. харесвания относно промените в сюжета, смъртоносния терен и изобретателността на фаталите: "Mortal Kombat never ceases to amaze even after 30 long years" - призна NightShadow720. Очаква се Mortal Kombat 1 да излезе на 19 септември за компютри в Steam, EGS, PS5, Xbox Series X и S и Nintendo Switch. Boone потвърди, че Джони Кейдж ще бъде озвучен от Жан-Клод Ван Дам в играта, като през лятото ще има още демонстрации.