Порталът PC Gamer посочи, че анонсът на Counter-Strike 2 е помогнал на мрежовия шутър Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) да поднови рекорда за брой едновременно играещи играчи.

Струва си да се отбележи, че през последните седмици CS:GO нямаше проблеми с популярността: през 2023 г. играта вече няколко пъти актуализира максималния пик онлайн, който надхвърли 1,4 млн. души към средата на март. След обявяването на Counter-Strike 2 обаче CS:GO достигна нов връх от над 1,5 млн. играчи. За първи път границата беше премината на 25 март, но на 26-и шутърът отбеляза най-добрия си резултат в историята - 1 519 457 потребители.

Такъв скок в популярността журналистите от PC Gamer отдават на факта, че достъп до лимитирания тест на Counter-Strike 2 имат само тези, които играят CS:GO. Късметлиите се избират, въз основа на скорошното им време в играта.

Counter-Strike 2 е безплатен ъпгрейд на CS:GO до енджина Source 2. Той ще бъде пуснат това лято по време на BLAST.tv Paris Major 2023, последния голям турнир в историята на CS:GO.