Съвсем скоро всички почитатели на Хари Потър, които очакват Hogwarts Legacy за PS5, ще могат да се насладят на над половинчасово представяне на геймплея на играта по време на поредния State of Play.

Sony и WB Games Avalanche обявиха излъчване на 17 март, посветено единствено на ролевата игра с отворен свят. В презентация най-накрая ще бъдат споделени повече подробности за заглавието, включително геймплей за PlayStation 5. Видеото ще може да се гледа в Twitch и YouTube каналите на PlayStation.

Първоначално се очакваше играта Hogwarts Legacy да се появи през 2021 г., преди разработчиците да изместят премиерата ѝ за тази година. В нея ще трябва да създадете магьосник, който усъвършенства заклинания, опитомява зверове и изследва Хогуортс през XIX век, много преди Хари и другите известни герои да се появят. Играта ще се предлага и за PS4, Xbox One, Xbox Series X и персонални компютри.

Фокусът на такова събитие върху една игра не е изненадващ. Дебютният трейлър на Hogwarts Legacy е гледан вече над 28 милиона пъти. Очевиден е големият интерес сред феновете на Хари Потър и геймърската общност като цяло. State of Play може да помогне на Sony да се възползва от това търсене и да увеличи продажбите на PlayStation.