Сред водещите геймърски новини тази седмицата е, че Disney възражда едно от емблематичните гейм студия от края на миналия век - Lucasfilm Games. Очаква се то да обедини всички игрови проекти по филми на компанията под шапката на едно студио. Основаното през 80-те години Lucasfilm има куп успешни заглавия, които повечето геймъри си спомнят с носталгия.

Новината дойде в комбинация с това, че програмистите от MachineGames, известни най-вече със възраждането на Wolfenstein, разработват игра в стил Индиана Джоунс. Продуцент на заглавието ще е Тод Хауърд, един от най-важните хора в Bethesda, компания която също ще участва в създаването на играта. И така с участието на редица хора и компании, легендарни в света на игрите, очакваме да се роди новата Индиана Джоунс игра.

Към момента за нея се знае твърде малко. Тя няма да е по някой от филмите, а ще е по специално създадена история. Все още няма много подробности за заглавието, но съобщението от Twitter акаунта на Bethesda недвусмислено показва, че нещата са сериозни и до една-две години ще видим подобна игра.