Септемврийският епизод на State of Play обещаваше да покаже игри от трети страни, но в предаването беше представен и проект на едно от вътрешните студия на Sony - супергеройският екшън Marvel's Spider-Man 2 на Insomniac Games. В близо четириминутен трейлър, излъчен в State of Play, старши творческият директор Брайън Интихар обясни и показа как Insomniac са подобрили отворения свят и са използвали възможностите на PS5.

Според Интихар Ню Йорк в играта се е увеличил почти двойно в сравнение с първата част благодарение на включването на Куинс и Бруклин. Играчите ще бъдат уведомявани за дейностите в града не само чрез икони, но и чрез визуални сигнали. Питър Паркър и Майлс Моралес летят из града още по-бързо отпреди - включително благодарение на крила, направени от паяжини. Те обещават почти мигновено превключване между героите и много бързо придвижване.

Разработчиците подготвят и уникални куестове за главните герои, повече от двама злодеи (освен Крейвън и Венъм, във видеото се появява и Мистерио), нови способности и 65 алтернативни костюма (и повече от 200 вариации). След края на State of Play разработчиците публикуваха трейлър (приложен по-долу), който показва 10 бонус визии от разширеното цифрово издание на Marvel's Spider-Man 2.

Очаква се Marvel's Spider-Man 2 да излезе на 20 октомври ексклузивно за PS5. Играта ще получи колекционерско издание за 230 щ. долара с 48-сантиметрова фигура на Venom. Тагове: State of Play, Marvel's Spider-Man 2, Питър Паркър.