Екшън-приключението с отворен свят Ghost of Tsushima от Sucker Punch Productions изглежда е следващият на опашката за бивш ексклузив за PlayStation. Информацията за предстоящия анонс на PC версията беше потвърдена от друг вътрешен източник.

Не на 1 март вечерта съводещият на подкаста XboxEra Ник Бейкър заяви в своя микроблог, че е чул за новината за Ghost of Tsushima за PC. Вътрешният човек предположи, че анонсът ще се случи на в началото на март.

Потребителите на Reddit забелязаха, че на 1 март, няколко часа преди Бейкър, френски вътрешен човек под псевдонима Haothors е говорил за предстоящия анонс на Ghost of Tsushima за PC. Той също така предсказа новини за компютърната версията на Horizon Forbidden West във вторник и се оказа прав.

Според Haothors версията на Ghost of Tsushima за PC ще бъде обявена още днес. Вътрешният източник твърди също, че горещо очакваната игра Ghost of Tsushima 2 (окончателното заглавие на продължението не е известно) ще бъде представена през първата половина на 2024 г. - на презентация през май или юни.

Оригиналът на Ghost of Tsushima беше пуснат на 17 юли 2020 г. за PS4, а с излизането на режисьорската версия на 20 август 2021 г. той вече е наличен и за PS5. Играта разказва историята на последния оцелял от своя самурайски клан Джин Сакай, който се изправя срещу монголските нашественици.