Порталът IGN представи ексклузивно превю на горещо очаквания постапокалиптичен екшън Atomic Heart от руското студио Mundfish в рамките на редовната си рубрика IGN First.

В 8-минутния клип журналистът от IGN Саймън Карди разказва за личните си впечатления от играта, като използва новия геймплей за фон. Репортерът изпробва различни сегменти от играта и остана доволен от преживяването.

Според него Atomic Heart съчетава шутър, обширен свят и изненадващо много пъзели. Светът, създаден от Mundfish е структурно подобен на Halo Infinite, с нейните обширни локации и линейни подземия с история.

Геймплеят се фокусира върху стрелбата - тя е нещо средно между груба (като във Fallout) и бърза (като в Call of Duty) в Atomic Heart. В същото време в играта се убива доста бързо, независимо от нивото на трудност. Близкият бой в Atomic Heart е по-малко милостив и бърз, отколкото в Dying Light или Far Cry, и на моменти ви кара да се чувствате като в сървайвъл хорър - особено в по-тъмните участъци.

Карди заключва, че Atomic Heart прави силно първо впечатление и нарича играта безкрайно креативна, но остават някои опасения, свързани с озвучаването и качеството на сценария.

Atomic Heart ще бъде пусната на 21 февруари 2023 г. за компютри в Steam, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X и S, както и в Game Pass. В историята играчите ще трябва да потушат въстание на роботи на Enterprise 3826 в алтернативния СССР.