В навечерието на официалното представяне на подобрените версии на Grand Theft Auto V и Grand Theft Auto Online за конзолите от сегашно поколение, журналисти споделиха нови геймплей клипове и скрийншоти от обновените игри.

GTA V и GTA Online за PS5, Xbox Series X и S ще предлагат до 4K и 60 кадъра в секунда, по-бързо зареждане, подобрения на текстурите и обхвата на графиката, HDR, проследяване на лъчи, 3D звук и поддръжка на DualSense.

Както отбелязва Video Games Chroniclе, при тестовете версията за PS5 се зарежда три пъти по-бързо от тази за PS4: 27 секунди срещу минута и половина. "Въпреки че версията за PS5 не се зарежда толкова бързо, колкото някои водещи проекти (Marvel's Spider-Man: Miles Morales може да зареди цялата игра за секунди), това все пак е голяма стъпка напред", споделиха журналисти.

Що се отнася до визуалното представяне, приложеното видео показва Grand Theft Auto V, пуснато на PlayStation 5 в качествен режим (4K, трасиране на лъчи, 30 кадъра в секунда). Според репортера на VGC Grand Theft Auto V за PS5 изглежда съпоставимо с версията за персонален компютър при максимални настройки, както и "много по-остро и ярко", отколкото за PS4, чиято версия изглежда "доста остаряла".

Grand Theft Auto V и Grand Theft Auto Online за PS5, Xbox Series X и Xbox Series S бяха пуснати в продажба тази седмица.