Microids представи трейлър за историята за Amerzone: The Explorer's Legacy. Заглавието е римейк на 25-годишната мисия от известния дизайнер на игри Беноа Сокал. Оригиналната игра е издадена през 1999 г. и е в основата на Syberia.

В нея възрастен изследовател оставя предсмъртно писмо на главния герой, в което го моли да посети изгубения латиноамерикански регион Амерзон, където живеят митични бели птици. Геймърът ще трябва да научи тайната на уникалните същества и да реши множество сложни пъзели, които ще му помогнат да разкрие всички тайни на чудната земя.

Трейлърът демонстрира процеса на решаване на някои пъзели, базирани на различни механизми. В стилистично отношение тези геймплейни механики са разработени точно както в Syberia: The World Before.

Визуалният материал от клипа също така дава възможност да се оценят лицевата анимация на героите и общото ниво на изпълнение на визуалната част на играта. Зрителите явно са харесали това, което са видели и коментарите под видеото в YouTube са изцяло положителни. "Беноа Сокал би се гордял" - посочва например sergeykizin6101. Amerzone: The Explorer's Legacy ще бъде пусната на пазара за компютри (в Steam, EGS и GOG), PlayStation 5, Xbox Series X и S.