Разработчиците от независимото шведско студио Frictional Games (известно със SOMA) обявиха отлагането на своята психологическа хорър игра Amnesia: The Bunker. Въпреки проблемите и забавянето, тя получи точна дата на пускане.

Припомняме, че Amnesia: The Bunker беше разкрита за първи път в началото на декември миналата година, а доскоро се очакваше премиерата ѝ да се състои през март тази година. Разработчиците и обаче явно няма да успеят с нея за това време.

Както стана известно, Amnesia: The Bunker ще бъде пусната на 16 май за компютри в Steam, GOG и EGS, PS4, Xbox One, Xbox Series X и S, както и в Game Pass. Забавянето се дължи на заболяването на няколко от членовете на екипа през зимата, което се отрази на темпото на разработката.

Събитията в Amnesia: The Bunker ще се развият в изоставен бункер от Първата световна война, където френският войник Анри Клеман, страдащ от амнезия, се оказва с револвер и фенерче. Тя обещава висока степен на свобода, полуотворен свят, чудовище, което преследва главния герой, както и много решения, които трябва да се взимат.